Skip to content

Martinovanje v starem Velenju

Martinovanje v starem Velenju

V petek, 10. novembra, se je v organizaciji Zavoda za turizem Šaleške doline in Mladinskega centra Velenje ob podpori Mestne občine Velenje na Starem Velenju odvijalo tradicionalno Martinovanje. Praznovanje je potekalo v Starem trgu, kjer so obiskovalci lahko uživali v pestrem izboru vin in kulinaričnih specialitetah.

Organizator dogodka, Zavod za turizem Šaleške doline, je v sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje in podporo Mestne občine Velenje, pripravil nepozabno doživetje za vse ljubitelje vina in kulinarike. Dogodek je bil brezplačen, kar je privabilo veliko število obiskovalcev iz različnih krajev.

Direktorica Zavoda za turizem Šaleške doline, Alenka Kikec je za naš portal povedala, da so upali, da bo do 13. ure prenehalo z dežjem, kar se je zgodilo: “Veseli smo, da smo uspeli današnji dan pripraviti do te faze, da se tukaj veselimo in dejansko praznujemo Martinovo.”

Na Martinovanju je sodelovalo 12 ponudnikov vin, ki so predstavili svoje izdelke. Med njimi so bili Krašna vinogradništvo in sadjarstvo, Posestvo Fervin, Klet Brda, Hotel Razgoršek – Havana bar Velenje, Vinogradništvo Kugler, Špančeva zidanica, Hiša dobrih vin Koželj, Vina Poljšak, Vina Vehovar, Vina Kralj, Vina Magdič in Vinogradništvo Cvitanič. Vsak od ponudnikov je predstavil svojo unikatno zgodbo in filozofijo, kar je obiskovalcem omogočilo boljše razumevanje slovenske vinske kulture.

Za kulinarične užitke so poskrbeli Bistro Bianca, Lesnika, Kavarna Stari trg in Gorenje Gostinstvo, ki so obiskovalcem ponudili različne lokalne in tradicionalne jedi. Kombinacija odličnih vin in izvrstne hrane je zagotovila popolno doživetje za vse obiskovalce.

DUO Damjan in Mateja sta s harmoniko poskrbela za tradicionalno vzdušje med 13. in 16. uro, medtem ko je Kristina Oberžan z bendom obiskovalce zabavala vse do 23. ure. Glasba je dodala posebno noto dogodku, ki je združevala stare in mlade.

Martinovanje v Šaleški dolini ni zgolj praznovanje vina, ampak je praznik skupnosti, kulture in tradicije. Letno srečanje prijateljev, družin in ljubiteljev vina in hrane je postalo pomemben dogodek na koledarju dogodkov v Velenju. Vsako leto privabi več obiskovalcev in s tem pomaga ohranjati in promovirati lokalno kulturo in gospodarstvo.

Dogodek je bil odlična priložnost za tiste, ki so želeli izkusiti bogato slovensko vinsko in kulinarično dediščino. Obiskovalci so se lahko sprostili, uživali v dobrem vinu, hrani in glasbi ter tako praznovali prihod zime v dobri družbi.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja